V Dolní Moravě bude další sjezdovka a prosklená restaurace

13. říjen 2018 06:10

Skicentra v Pardubickém kraji letos investovala do technického vybavení, aby mohla lépe upravovat a zasněžovat svahy. V Dolní Moravě vzniká nová sjezdovka a prosklená restaurace. Jízdné zdražuje Skiresort Buková hora a skiareály v Dolní Moravě.

Nová kilometrová sjezdovka propojí v Dolní Moravě na Orlickoústecku areály Sněžník a U Slona. Má modrou obtížnost, je vhodná pro nejširší veřejnost. Vzniká tam i restaurace se střechou, kterou bude možné za pěkného počasí otevřít.

„Sjezdovka vede hlavně po hřebeni a jsou z ní neskutečné výhledy. Restaurace je celá prosklená, na krásném místě, posezení v ní bude návštěvnický magnet,“ řekl ČTK obchodní ředitel společnosti Sněžník Martin Palán. Firma do novinek investuje 180 milionů korun a zprovozní je v prosinci.

Novinky v Hlinsku a Čenkovicích

V Hlinsku na Chrudimsku skicentrum investovalo do pěti zasněžovacích děl a starší vyřadilo, řekl ČTK Robert Vokáč ze skicentra.

Skiresort Buková hora na Orlickoústecku koupil rolbu a na čenkovické straně kopce zhruba po deseti letech obnoví snow park. „Nájemci běžela smlouva s obcí, ale neprovozoval ho. Čekali jsme, až park bude volný,“ uvedl Petr Toman ze skicentra Buková hora.

V Hlinsku zůstanou ceny jízdného stejné jako loni. V příměstském areálu lidé stráví tři až pět hodin. Nejčastěji si kupují dvouhodinovou jízdenku nebo bodovou se 100 a 200 body. Na Bukové hoře za celodenní skipas zaplatí 650 korun, což je 30 korun více než loni. V e-shopu lyžaři skipas pořídí za 630 korun. V Dolní Moravě skipasy zdražují o tři až čtyři procenta.

„Jako jedni z mála jsme tři roky nezdražovali, letos jsme ceny upravili s ohledem na investice. Ale zvýšili jsme hranici dětských jízdenek z 12 na 15 let a s naší rezortní kartou mají lidé slevy až 15 procent,“ řekl Palán.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související