Vaječná tlačenka
Tlačenka může být způsobem jak zpracovat vykoledovaná vejce.
8 natvrdo uvařených vajec
1 kostka masoxu
1 cibuli
1 želatina na vaječnou tlačenku
1 – 2 lžíce hořčice
1 sklenici zavařené zeleniny (Moravanka)
200 g měkkého salámu
150ml vody
1 malá majonéza
sůl a pepř
Oloupeme vajíčka a cibuli a se salámem nakrájíme na kostičky. Zavařenou zeleninu vyndáme ze sklenice a nálev nevyléváme. Pokud je na velké kusy, pokrájíme také na kostičky. Vše smícháme a ochutíme solí a pepřem. Přidáme 1 až 2 lžíce hořčice a majonézu a promícháme.
K nálevu ze zeleniny přidáme vodu a masox. Tento nálev necháme přejít varem, přidáme želatinu a vodu rozmícháme. Nálevem zalijeme vaječnou hmotu a promícháme. Hmotu můžeme dávat do srnčího hřbetu, jiné nádoby (kelímek od jogurtu) nebo do umělých střívek. Necháme v lednici ztuhnout a podáváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka