Vaječná tlačenka

Tlačenka může být způsobem jak zpracovat vykoledovaná vejce.

  • 8 natvrdo uvařených vajec

  • 1 kostka masoxu

  • 1 cibuli

  • 1 želatina na vaječnou tlačenku

  • 1 – 2 lžíce hořčice

  • 1 sklenici zavařené zeleniny (Moravanka)

  • 200 g měkkého salámu

  • 150ml vody

  • 1 malá majonéza

  • sůl a pepř

Oloupeme vajíčka a cibuli a se salámem nakrájíme na kostičky. Zavařenou zeleninu vyndáme ze sklenice a nálev nevyléváme. Pokud je na velké kusy, pokrájíme také na kostičky. Vše smícháme a ochutíme solí a pepřem. Přidáme 1 až 2 lžíce hořčice a majonézu a promícháme.

K nálevu ze zeleniny přidáme vodu a masox. Tento nálev necháme přejít varem, přidáme želatinu a vodu rozmícháme. Nálevem zalijeme vaječnou hmotu a promícháme. Hmotu můžeme dávat do srnčího hřbetu, jiné nádoby (kelímek od jogurtu) nebo do umělých střívek. Necháme v lednici ztuhnout a podáváme.

autor: luc

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.