Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka 5 vajec uvařených natvrdo želatina 1 Moravanka 1 menší cibule 20 dkg měkkého salámu 4 nakládané okurky 1 majolka lžička plnotučné hořčice dva a půl lžičky želatiny dva a půl dcl vody sůl trošku octa

"Ve vodě rozpustíme želatinu podle návodu, suroviny nakrájíme nadrobno a smícháme s Moravankou a s rozpuštěnou želatinou. Kdo chce mít tlačenku pikantnější, může místo ve vodě rozpustit želatinu v láku z Moravanky. Formu na hřbet vyložíme fólií a rozložíme směs. Vychladíme v lednici a krájíme na plátky."

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.