Vakcínou Nuvaxovid budou očkovat dvě nemocnice v Pardubickém kraji

16. březen 2022 08:55

Dvě očkovací centra v nemocnicích Pardubického kraje nově nabídnou zájemcům možnost nechat se očkovat proti onemocnění covid-19 vakcínou Nuvaxovid od společnosti Novavax. Nebudou k tomu potřebovat předchozí registraci.

V Pardubické nemocnici bude očkování vakcínou Nuvaxovid možné pro neregistrované zájemce vždy v pátek, a to od 18. března. Očkovací místo bude otevřeno od 7:00 do 15:00 kromě polední pauzy, která je od 12:20 do 13:00.

V Orlickoústecké nemocnici se bude touto látkou očkovat každé pondělí od 21. března od 8:00 do 14:40 s pauzou na oběd od 12:00 do 12:20.

Žádná registrace, delší čekání

„V případě očkování bez registrace je potřeba počítat s časem navíc na nutnou administrativu a možnou kumulaci zájemců v danou chvíli,“ uvedla ústavní epidemioložka a koordinátorka očkování v Nemocnici Pardubického kraje Lucie Bareková.

Proteinová vakcína Nuvaxovid primárně slouží pro vakcinaci dospělých. Je dvoudávková a interval mezi aplikací obou dávek činí 21 dní. „Vakcína Nuvaxovid působí tak, že organismus připraví na to, aby byl sám schopen bránit se proti onemocnění covid-19. Obsahuje typ spike proteinu, který byl vyroben v laboratoři,“ napsal k vakcíně již dříve Státní ústav pro kontrolu léčiv.

V Pardubickém kraji bylo dosud aplikováno 792 529 dávek různých vakcín. Využívaly se očkovací látky od společností Pfizer/Biontech, Moderna, AstraZeneca a Janssen.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související