Velikonoční beránek
Potřebujete:3 vejce,15dkg cukru krupice,1 šlehačku,2 lžíce rumu,vanilkový cukr,35dkg polohrubé mouky napůl s hladkou,půl hrnečku kokosu,1 prášek do pečiva,kandované ovoce
Postup:
Vajíčka utřeme s cukrem. Přidáme šlehačku a rum. Zamícháme prášek do pečiva s moukou, kokosem a vanilkovým cukrem. Vše smícháme a vytvoříme těsto. Formu na beránka si vystříkáme olejem ve spreji, vysypeme strouhankou a nalijeme těsto. Pečeme asi 45 minut na 180 stupňů. Po vyndání můžeme polít čokoládovou nebo citrónovou polevou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.