Velikonoční beránek se smetanou - paní Zdeňka z Mikulče

4 žloutky, 4 lžíce cukru, půl kelímku smetany, citronová kůra, 1 kelímek polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, sníh z bílků, kokos na vysypání formy

Postup: Všechny suroviny opatrně smícháme, důkladně našleháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve formě předem vymazané tukem a vysypané kokosem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.