Vepřová kolena na zelí a pivu

Potřebujete: 2 přední vepřová kolena 2-3 větší cibule 1 větší česnek 1/2l černého piva 11/2 sklenice nebo 1kg kysaného zelí 1 lžíce cukru Trochu soli Trochu kmínu

Postup:
Vepřová kolena omyjeme, očistíme, uděláme na nich z obou stran několik hlubokých zářezů. Rozetřený česnek vpravíme do zářezů, kolena osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, polovinu nasypeme do pekáčku, na to položíme kolena, posypeme solí a kmínem a zbylou polovinu cibule nasypeme navrch. To celé zalijeme pivem, přidáme trochu cukru a necháme v chladu přes noc. Druhý den pečeme v troubě na 160 – 170°C v přikrytém pekáčku zhruba dvě hodiny. Po dvou hodinách odklopíme a ještě 30 minut na 200°C pečeme odkryté. Potom kolena vyndáme, výpek s pivem slijeme zvlášť. Zelí rozložíme do pekáčku, kolena položíme neopečenou stranou navrch na zelí, přilijeme trochu výpeku a dáme opět na 30 minut do trouby na 200°C. Pak vyndáme a konzumujeme.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.