Vepřové kostky na houbách

Potřebujete: 400 g vepřových kotlet 200 g hub (vynikající jsou čerstvé žampiony, ale mohou být i mražené) 1 zakysaná smetana (smetana na vaření) 50 g taveného sýra 1 cibule solamyl petrželka olej sůl pepř

Postup:
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky,osolíme, okořeníme a spolu s cibulí ho na oleji osmažíme. Zalijeme přiměřeně vodou a vaříme do měkka. Vedle na pánvi si na oleji osmažíme pokrájené houby a přidáme k masu. Vmícháme také tavený sýr a smetanu. Necháme přejít varem. Nakonec přidáme na velmi jemno usekanou petrželku a už nevaříme. Nejčastěji podávám se šťouchanými brambory, ale dobré jsou i těstoviny či rýže nebo knedlík, takže vlastně skoro všechno.