Vepřové kotlety na česneku

Potřebujete:Vepřové kotlety, Palička česneku, 2 lžičky Vegety nebo jiné ochucené soli, Brambory, Smetana na šlehání

Postup:
Česnek nadrtíme, dáme do misky, do toho nasypeme ochucenou sůl a zamícháme. Kotlety naklepeme, potřeme je z obou stran směsí z česneku a ochucené soli. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka asi 1/2cm, z obou stran je potřeme směsí z česneku. Remosku vytřeme máslem a postupně klademe vrstvu brambor, pak kotlet a na vrch zase brambory. Zalijeme sladkou smetanou. Dáme péct na více než hodinu, až se smetana vypeče.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser