Vepřové v karamelu (čínský recept)

Potřebujete: libový bůček nebo můžete použít i krkovici asi 600g 1 cibule 2 stroužky česneku lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru (čerstvý je víc aromatičtější, někdo ho nedává vůbec) 1/2 šálku husté sojové omáčky 1/2 šálku sladšího bílého vína 2 lžíce cukru můžete přidat i badyán

Postup:
Vepřové nakrájejte na větší kostky, osmahněte do růžova, vyndejte z výpeku a ponořte rychle do vařící vody, hned vyjměte. Do výpeku dejte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte sojovku, víno, cibuli, česnek, zázvor, badyán.Poté přidejte maso, přiklopte pokličkou a duste asi tak 40 minut. Můžete zahustit solamylem. Příloha rýže nebo čínské nudle.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.