Vepřový nebo kuřecí řízek v číně

Potřebujete:vepřové nebo kuřecí masoSměs:cibule nakrájená na půlkolečka,worcester,plnotučná hořčice,1 žloutek, kečup, olej,sůl, solamyl, mletá sladká paprika,podravka

Postup:
Maso (množství dle počtu strávníků) nakrájíme na plátky, naklepeme a namočíme do připravené směsi. Na noc uložíme do ledničky. Poté maso vyjmeme bez směsi a buď jen opečeme na tuku jako přírodní řízek nebo obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme jako řízek.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.