Vepřový perkelt (Maďarsko)
Potřebujete: 1 kg vepřového masa 0,5 kg cibule 0,5 kg paprik 0,5 kg rajčat olej sůl, pepř sladkou i pálivou papriku drcený kmín případně hladkou mouku na zahuštění (pro zjemnění lze přidat i lžíci kečupu a pro lepší chuť masox)
Postup:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi. Pak na jiné pánvi osmažíme nakrájenou cibuli s několika pokrájenými stroužky česneku a proužky papriky. Pak vše smícháme dohromady včetně rajčat, okořeníme a přidáme vývar. Dusíme tak dlouho, dokud nebude většina šťávy vydušená, trvá to asi hodinu. Jakmile perkelt trochu zchladne, zalijeme ho zakysanou smetanou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.