Vinný koláč
Potřebujete:2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek červeného vína,1 hrnek pískového cukru,2 polévkové lžíce kakaa,1 a půl kávové lžičky skořice,1 kostku másla, 4 vejce,2 vanilkové cukry,1 prášek do pečiva,špetku soli,tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání remosky
Postup:
Žloutky, cukr a změklé máslo vyšleháme do pěny. Postupně přidáme kakao, skořici, vanilkový cukr, prášek do pečiva a mouku. Promícháme a přilijeme červené víno a znovu dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané remosky a pečeme zhruba 30 minut (dle typu remosky). Zdobíme šlehačkou, kterou zakápneme vaječným koňakem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.