Vylepšené topinky
Potřebujete: starší chleba nebo veka, sádlo, vejce, tvrdý sýr, paprika, sůl
Postup: Chleba nakrájíme na proužky (může být i veka), osmažíme po obou stranách na na sádle. Mezitím smícháme vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem - okořeníme paprikou, osolíme. Opečené plátky chleba nebo veky z obou stran namáčíme do směsi a opět smažíme na pánvi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.