Vynikající tvarohový koláč

Potřebujete:Těsto: 2 celá vejce, Hrníček cukru krupice (1/4litru), ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, Kakao, 2 lžičky instantní kávy Krém: 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky, Trochu cukru, ½ kostky másla, 2 tvarohy, Rum Poleva: 10-15dkg čokolády na vaření, 2 zakysané smetany

Postup:
Těsto vyšleháme nejlépe v mixéru a polovinu směsi nalijeme do vymaštěného a vysypaného plechu. Druhou půlku obarvíme kakaem a přidáme kávu, promícháme a rozetřeme na první půlku do pekáče. Pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout a mezitím uděláme krém. V mléce uvaříme pudinky, přidáme cukr a do toho zašleháme máslo, tvarohy a dle chuti rum a vyšleháme. Krém namažeme na vychladlý moučník, uhladíme a nakonec si uděláme polevu. Rozpustíme čokoládu a do toho vmícháme zakysané smetany. Moučník polijeme a necháme vychladnout.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.