Zapečená dýně

Potřebujete: 60 dkg dýně, hotovou jíšku, 1 dcl mléka, 2 vejce, sůl, petrželku, 10 dkg másla, strouhánku, 10 dkg strouhaného sýra

Postup: Dýni nahrubo nastrouháme a vtrošce osolené vody uvaříme do poloměkka. Jíšku zředíme mlékem a vývarem z dýně, osolíme a povaříme. Přidáme dýni, žloutky, petrželku a vše dobře promícháme, nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Do studeného tukem vymazeného a strouhánkou vysypanéjho pekáčku dáme připravené těsto, posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 30 min ve středně vyhřáté troubě - do zlatové kůrky. Podáváme s bramborovou kaší.

Recept nám zaslala paní Zuzana Vyhnálková z Ledče u Přelouče, děkujeme.