Zapečené brambory s pohankou

Potřebujete:5 brambor, Sádlo, 10-15 stroužků česneku, Špek, Hrníček pohanky, Pepř, Sůl

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, nastrouháme na hrubém struhadle. Pohanku propláchneme a krátce povaříme.Vypneme a necháme dojít, až nám pohanka pěkně pukne a bude měkká. Na sádle si orestujeme česnek s nadrobno nakrájeným špekem nebo anglickou slaninou. Pohanku přecedíme, aby v ní nezůstala voda,smícháme s brambory, česnekem a slaninou. Ochutíme pepřem a solí,dáme do pekáčku,který jsme předem vymazali sádlem. Dáme do trouby zapéci zhruba na 20 minut, aby povrch zrůžověl. K tomuto pokrmu můžeme podávat sterilovanou červenou řepu.

autor: posluchači ČRo