Zapečené ovoce
Potřebujete: 1 kg ovoce (jablka, hrušky, švestky...) 14 dkg cukru 2 - 3 tvrdší housky 200 ml mléka 3 lžíce másla 2 vejce mletá skořice špetka tlučeného hřebíčku 4 dkg strouhaných mandlí 2 - 3 lžíce strouhanky
Postup:
Ovoce omyjeme a nakrájíme na plátky, švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do nákypové formy vkládáme ovoce, zasypeme polovinou cukru. Dáme zapéct na 170 stupňů do trouby asi na 10 minut. Housky nakrájíme na plátky, zahřejeme mléko a máslo a housky v tekutině namočíme. Vejce, koření a cukr našleháme do pěny, přidáme mandle a namočené housky a důlkladně propracujeme v těsto. Těsto navrstvíme na ovoce do formy, posypeme strouhankou a navrch přidáme kousky másla. Pečeme dorůžova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.