Zapečené ovoce

Potřebujete: 1 kg ovoce (jablka, hrušky, švestky...) 14 dkg cukru 2 - 3 tvrdší housky 200 ml mléka 3 lžíce másla 2 vejce mletá skořice špetka tlučeného hřebíčku 4 dkg strouhaných mandlí 2 - 3 lžíce strouhanky

Postup:
Ovoce omyjeme a nakrájíme na plátky, švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do nákypové formy vkládáme ovoce, zasypeme polovinou cukru. Dáme zapéct na 170 stupňů do trouby asi na 10 minut. Housky nakrájíme na plátky, zahřejeme mléko a máslo a housky v tekutině namočíme. Vejce, koření a cukr našleháme do pěny, přidáme mandle a namočené housky a důlkladně propracujeme v těsto. Těsto navrstvíme na ovoce do formy, posypeme strouhankou a navrch přidáme kousky másla. Pečeme dorůžova.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.