Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Potřebujete:1/2kg chřestu, Citrónová šťáva, Sůl, 4 plátky šunky, Máslo na vymazání misky, 50g tvrdého sýra, Petrželka, Žloutek, 100ml smetany

Postup:
Oloupaný chřest bez dřevnatých konců zakapeme citrónovou šťávou a svážeme nití do svazečku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut. Po uvaření odstraníme nit a na rozložené plátky šunky rovnoměrně rozprostřeme, zabalíme a vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme sýrem, petrželkou a zalijeme žloutky, zamíchanými ve smetaně. V předehřáté troubě zapékáme 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.