Zapékané kysané zelí s masem a rýží

Potřebujete:250g vepřového masa na guláš, 3 pikantní klobásy, 2 balíčky kysaného zelí, 2 hrníčky rýže, 1 kysaná smetana, 2 žloutky, Pepř, Sůl, Sladká mletá paprika, Olej nebo sádlo, 5 polévkových lžic hořčice, 2-3 středně velké cibule, 2-3 stroužky česneku, 2-3 bobkové listy

Postup:
Maso a 1 klobásu nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli a přidáme nakrájené maso s klobásou, osolíme, opepříme, dobarvíme paprikou, ochutíme česnekem, přidáme proprané zelí, bobkový list a dusíme do poloměkka. Rýži propereme a povaříme do poloměkka. Troubu předhřejeme na 200°C. Nakrájíme zbylé 2 klobásy na kolečka. Na omaštěný pekáč ukládáme do vrstev zelí s masem, rýží a pokládáme kolečka klobásy. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kysanou smetanu, hořčici a 2 žloutky smícháme a zalijeme pekáč, necháme dopéct dalších 10 minut.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.