Zapékané kysané zelí s masem a rýží
Potřebujete:250g vepřového masa na guláš, 3 pikantní klobásy, 2 balíčky kysaného zelí, 2 hrníčky rýže, 1 kysaná smetana, 2 žloutky, Pepř, Sůl, Sladká mletá paprika, Olej nebo sádlo, 5 polévkových lžic hořčice, 2-3 středně velké cibule, 2-3 stroužky česneku, 2-3 bobkové listy
Postup:
Maso a 1 klobásu nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli a přidáme nakrájené maso s klobásou, osolíme, opepříme, dobarvíme paprikou, ochutíme česnekem, přidáme proprané zelí, bobkový list a dusíme do poloměkka. Rýži propereme a povaříme do poloměkka. Troubu předhřejeme na 200°C. Nakrájíme zbylé 2 klobásy na kolečka. Na omaštěný pekáč ukládáme do vrstev zelí s masem, rýží a pokládáme kolečka klobásy. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kysanou smetanu, hořčici a 2 žloutky smícháme a zalijeme pekáč, necháme dopéct dalších 10 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka