Zapékaný losos s pórkem

Postřebujete: 4 asi 100g porce lososa 2 lžíce olivového oleje citr. šťáva, sůl, drcený pepř 4 stroužky česneku na plátky 1 cibule na plátky 1 kg uvařených brambor na plátky 1 velký pórek 200 ml smetany 2 lžíce strouhaného parmezánu trochu másla na vymazání zápékací mísy

Postup:
Lososa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a v míse smícháme s oliv. olejem, citr. šťávou, cibulí a česnekem. Brambory smícháme s nakrájeným pórkem, osolíme, opepříme, přendáme do zápékací mísy, zalijeme polovinou smetany a poklademe lososem s cibulí a česnekem. Vložíme do trouby předehřáté na 250 st.C a zapékáme asi 15 minut. Nakonec přelijeme zbylou smetanou, posypeme parmezánem a pečeme, dokud povrch nezezlátne.