Zapékaný losos s pórkem
Postřebujete: 4 asi 100g porce lososa 2 lžíce olivového oleje citr. šťáva, sůl, drcený pepř 4 stroužky česneku na plátky 1 cibule na plátky 1 kg uvařených brambor na plátky 1 velký pórek 200 ml smetany 2 lžíce strouhaného parmezánu trochu másla na vymazání zápékací mísy
Postup:
Lososa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a v míse smícháme s oliv. olejem, citr. šťávou, cibulí a česnekem.
Brambory smícháme s nakrájeným pórkem, osolíme, opepříme, přendáme do zápékací mísy, zalijeme polovinou smetany a poklademe lososem s cibulí a česnekem.
Vložíme do trouby předehřáté na 250 st.C a zapékáme asi 15 minut.
Nakonec přelijeme zbylou smetanou, posypeme parmezánem a pečeme, dokud povrch nezezlátne.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.