Zapomenou na prášky i na bolesti. Senior festival pobaví v Chrasti

22. červen 2021

Po prvním ročníku měla akce covidovou přestávku. Teď se vrací v plné síle. Chrastecký zámecký areál přivítá všechny zájemce v pátek 25. června večer a v sobotu 26. června po celý den. Senior festival pořádá spolek Hurá na výlet.

„Měli jsme skvělé ohlasy. Senioři si v roce 2019 chrudimský program užili do posledního doušku. Sešlo se jich tam asi 1 500 plus rodinní příslušníci. Klášterní zahrady takzvaně praskaly ve švech. Proto jsme chtěli v této aktivitě pokračovat a vytvořit putovní Senior festival,“ říká za organizátory Miroslav Novotný.

Žádné prostoje, hudba stále hraje

O hudební doprovod festivalu se postarají třeba revivalové kapely ABBA World, The Backwards, Prague Queen, country kapela Klondike anebo dechový orchestr Podkověnka. Zvaný je i nesmrtelný Elvis Presley a hlavně Josef Zíma. Vystoupení na sebe budou plynule navazovat, protože hudba postupně zazní hned ze dvou pódií.

Čtěte také

„Máme i doprovodný program v podobě zábavních atrakcí pro děti, výstavy historických vozidel neboli veteránů anebo projížděk s koňským spřežením. Zajistíme občerstvení. Bude otevřené muzeum s vystaveným Codexem gigas, tedy největší rukopisnou knihou na světě,“ láká Novotný.

Organizátoři znovu nabízejí svozové autobusy. Detaily mají na svých internetových stránkách.

Váží si nejstarších

Spolek Hurá na výlet se přes pět let zabývá vytvářením volnočasových aktivit pro seniory. „Inspirovaly nás nekalé prodejní praktiky. Pořád je to generace, které bychom si měli vážit a děkovat jí. Zažila válku, bývalý režim. Chceme s těmito lidmi být v kontaktu, čerpat jejich životní zkušenosti. Často jsou sami, proto jim vytváříme kolektivní společnost, aby se potkávali mezi sebou. Pak zapomenou na bolesti, na prášky.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související