Zeleninová čalamáda
Potřebujete: 2kg zelených rajčat, 2kg zelí, 2 kg cibule, 2 kg okurek, 2 kg paprik, 2 hlávky květáku
Postup: Rajčata a okurky nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na nudličky. Do směsi přidáme dvě a půl balíčku DEKA, 30 dkg cukru a 0,8 litru octa. Vše promícháme a necháme 24 hodin odstát. Poté plníme do sklenic, zalijeme vlastní šťávou, která se ze zeleniny vyluhovala a sterilujeme 20 minut při 85-ti stupních.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.