Zeleninová omáčka na maso

Rajčata, rajče, zelenina, rajčatová omáčka

Do zeleninové omáčky zpracujete skoro všechny plody ze zahrádky. Můžete ji také zavařit a použít ji třeba v zimě na špagety.

Suroviny:

  • 500 g paprik
  • 500 g rajčat
  • 3 mrkve
  • 1 cuketu
  • 1 pórek
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 1 rajský protlak
  • lžíce cukru
  • sůl, pepř, olej, sójová omáčka

Postup:
Papriky nakrájíme na proužky, rajčata si oloupeme a pokrájíme. Mrkve nastrouháme nahrubo. Cuketu nakrájíme kostičky, pórek na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a stejně tak i cibuli. Na olej dáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět, pak přidáme papriky a mrkev.

Po chvíli můžete přidat cuketu, poté rajčata a veškeré přísady, osolíme a opepříme podle chuti. Mícháme, dokud zelenina nezměkne. Uvařené můžeme zavařit ve sklenicích, asi na 80 stupňů 15 minut.