Zeleninový salát s těstovinami a brokolicí
Potřebujete:300g uvařených krátkých těstovin (vřetýnka apod.),250g brokolice,2 papriky (zelená a žlutá),4 rajčata,200ml smetany,2 lžíce citrónové šťávy,hrst nasekané pažitky,sůl,pepř
Postup:
Dáme si vařit těstoviny. Vychladlé uvařené těstoviny dáme do salátové mísy. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do mírně osolené vody, necháme brokolici vařit, dokud není skoro měkká. Musí zkrátka zůstat křupavá. Pak ji scedíme, necháme vychladnout a společně s nudličkami paprik a dílky rajčat přidáme do těstovin. V misce smícháme smetanu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou pažitku, nalijeme na salát, dobře promícháme a necháme uležet asi hodinu v lednici. Místo brokolice můžeme použít květák.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.