Zelňačka s párkem

Potřebujete: 400 g kysaného zelí, 4 velké brambory, 200 ml bílého jogurtu (zakysané smetany), 2 lžíce hladké mouky, masox, 2 lžičky červené papriky sladké, na špičku nože pálivé papriky, 3 nožičky telecího párku, 2 lžíce oleje, 1500 ml vody

Postup: Zelí uvaříme doměkka v litru nesolené vody. V dalším půl litru opět nesolené vody uvaříme oloupané a oprané brambory nakrájené na kostičky. Když obojí uměkne, slijeme do jednoho hrnce, přimícháme bílý jogurt nebo zakysanou smetanu s hladkou moukou, přihodíme masox a ještě asi 20 minut za občasného míchání povaříme. Na závěr do ní přidáme pálivou i sladkou papriku rozpuštěnou ve lžíci oleje a opečená kolečka párku.

Recept nám zaslala paní Hanka z České Třebové. Děkujeme.