Zelné placky
Potřebujete: 50 dkg kyselého zelí, 2 lžíce hrubé mouky, 10 dkg na kostičky nakrájeného salámu, 1 vejce, sůl, kmín, mletý pepř
Postup: Zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Smícháme s moukou, vejcem, salámem. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Na pánvi v rozpáleném tuku smažíme placky po obou stranách.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.