Žravé řezy
Potřebujete: těsto: 4 vejce - rozdělit žloutky a bílky 20 dkg cukru 16 dkg polohrubé mouky půl prášku do pečiva půl dcl oleje 4 lžíce horké vody na krém: 1 šlehačka 2 zakysané smetany 2 lžíce moučkového cukru ovoce na polevu: 1 vanilkový pudink 0,4 l ovocné šťávy - může být z kompotu
Postup:
Vytvoříme těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Upéčeme.
Krém: šlehačku ušleháme s cukrem, přidáme zakysky a pokrájené ovoce
Na upečenou placku navrstvíme šlehačkový krém s ovocem. Necháme ztuhnout.
Pudink uvaříme ve šťávě. Na šlehačkovou vrstvu nalít vlažný pudink a nechat ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.