Bílé tenisky k plisované sukni? Trend, který ženám vyhovuje

17. září 2020

Podzim je tady, ale pokud bude pokračovat teplé počasí, klidně si vezměte plisovanou sukni z léta a k tomu bílé tenisky. Jen bude potřeba ráno přes tričko přehodit sáčko nebo džínovou bundu. Dozvěděli jsme se v Radioporadně od módní koučky Marcely Švadlenkové.

Tenisky k šatům a sukním se budou nosit i na podzim. Prostě nohám je v těchto botách pohodlně, ženám to vyhovuje, je to prostě módní trend. Navíc bílé tenisky sluší téměř každé ženě. „Samozřejmě jsou místa, kam se tenisky nehodí, ale super lodičky na jehle přece můžete mít v tašce a v šatně divadla se přezujete,“ říká módní koučka.

Módní barvy - klasická modrá a rezavá

Barvou letošního roku je podle organizace Pantone klasická modrá. Navíc by letošní podzim měla zpestřit barva rzi. Ale pozor, rezavá barva nesluší každému.

„Je to sice barva k podzimu se hodící, ale pokud jste studený typ, určitě si ji nepořizujte,“ radí módní koučka Marcela Švadlenková. Podle ní je důležité myslet na to, co už v šatníku máme. A vybírat si pak nové kousky, které tam dobře zapadnou.

Na podzim budou v módě prošívané kabáty

„Budujte si svůj šatník chytře. Pokud budete mít dobrý základ, máte vyhráno,“ doporučuje koučka. Takový šatník se dá postavit na dvou až třech barvách, o kterých víte, že vám opravdu sluší a navíc pomáhají dotvořit náladu, kterou chcete mít. Ale vybrat barvu, která sluší danému typu člověka, není jednoduché. Módní poradci vybírají z celkem dvanácti barvených typů.

Prošívané kabáty, plisé a pleteniny

Letošní podzim a zima budou ve znamení prošívaných kabátů, které zdůrazní štíhlou linii postavy. Podobným trendem byly v minulých letech prošívané bundy. Kabáty budou podle Marcely Švadlenkové vrstvené, jedna strana hladká, druhá prošívaná.

Klasikou zůstávají pleteniny, plisé z léta stále přetrvává.

Spustit audio

Související