Chodíte do bazénu? Co vám tam chybí? Česká Třebová sonduje před opravou názory místních

22. květen 2023 18:11

Česká Třebová připravuje rekonstrukci krytého plaveckého bazénu. Obyvatel se v anketě ptá, jak by mělo sportoviště po modernizaci vypadat. Stavba je přes 40 let stará, větší rekonstrukci absolvovala na přelomu tisíciletí.

Od té doby se uskutečnilo v objektu pouze několik dílčích úprav, které si povětšinou vynutily havárie. „Jako nejzávažnější lze v současné době označit stav střechy a vybraných technologií, což se propisuje také do energetické náročnosti provozu bazénu,“ uvedla radnice v tiskové zprávě.

Společné šatny?

Při přípravě zadání pro projektanta chce město zohlednit postřehy veřejnosti. V on-line anketě se ptá na to, jaké atrakce a další prvky lidem v bazénu chybějí. Dotazník je možné vyplnit do 30. června. V České Třebové by se mohla rekonstrukce bazénu uskutečnit v nejbližších letech, řekl před časem starosta Zdeněk Řehák (3PK).

V krytém bazénu je teď 25metrový kondiční a rekreační bazén, 80 metrů dlouhý tobogan, dětský bazén s chrliči, vířivá vana a parní komory s vonnými esencemi.

Město se v anketě ptá na to, jak často lidé bazén navštěvují. Jestli by preferovali oddělené šatny pro muže a ženy, nebo mohou být společné. Radnici zajímá, které části sportoviště si lidé nejvíc cení a které by rádi přidali. A ptá se zvlášť dětí a zvlášť dospělých, co konkrétně jim v bazénu chybí.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související