Choltický deštník drží Jára Cimrman. Akce vyvrcholí Aktem

3. září 2019

Dřív měl tento festival blízko k Centru Paraple. Zároveň dává prostor umělcům, řemeslníkům i jinak nadaným lidem. Benefiční Choltický deštník bude v sobotu 7. září v areálu choltického zámku.

Tentokrát podpoří pokračující výstavbu denního stacionáře. Centrum Další cesta by mělo fungovat od jara 2020. Pomůže tělesně i mentálně handicapovaným.

Odpoledne s hudbou a lesní moudrostí

Celým programem provede kastelán zámku Lukáš Rychtecký. Po 13. hodině vystoupí školní kapela ze ZUŠ v Přelouči Buď fit. Hned po ní nově vzniklé seskupení Bítoff, ale i dívčí skupina Paduana Hispanica. „Zveme taky písničkáře, harmonikáře, zpěváka Václava Koubka a známou kapelu Neřež. Hlavním bodem festivalu bude divadelní hra z pera Járy Cimrmana v podání choltických ochotníků Akt,“ říká organizátorka Lenka Brožková.

A co doprovodný program? „Kmen Trilobit - Liga lesní moudrosti připravil hry, kvízy, doplňovačky zaměřené hlavně na přírodu a pobyt v ní. Obsáhlá bude i výstava cukrů od sběratele Františka Blažka ze Svinčan. Budou tam stánky Základní a Praktické školy Svítání, občerstvení. Chystáme výstavu výtvarných a uměleckých děl místních malířů, projížďky na koních. Spolek Kentaur a lukostřelba zůstávají stálou součástí.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související