Jak mě Petr Nárožný inspiroval

Loni v prosinci jsem vám vyprávěla o Nei-Reportu, tak mě napadlo, dát si na začátku nového roku, malé, úsměvné repete! Pojďme na to!

Někdy jsem se před zkouškou stavila v redakci Nei-Reportu, kde jsem dostala několik nových čísel, které jsem u baru v Činoherním klubu rozdávala.

Petr Nárožný pokaždé řekl, ruku líbám, Irenko, vzal si Nei-Report, šel ke své aktovce, otevřel ji, a když do ní Nei-Report dával, řekl: „Zas budu muset doma říct, že jsem to našel v metru!"

Druhý den nás před zkouškou všechny pobavil.

„Tak jsem si, děti, přečetl v Nei-Reportu inzeráty. Víte, když si představím, jak se sejdou dva starší manželské páry, chlapi si ukážou bércáky, ženské jizvy po operacích a pak dojde na sex... no, nevím, nevím. Mimochodem, Irenko, všimla sis, že si nejvíc dávají inzeráty manželské páry ze severní Moravy?"

Inzeráty v Nei-Reportu jsem nikdy nečetla, takže jsem si této skutečnosti nevšimla, ale když jsem za týden přišla do redakce, řekla jsem to majiteli Nei-Reportu, Richardovi Knotovi.

„Richarde, víš, že si inzeráty dávají nejvíc dvojice ze severní Moravy?"

Vytřeštil na mě oči.

„Jak tě to napadlo?!" Vzala jsem jedno číslo NR, které leželo na stole, našla inzeráty a začala do nich ťukat.

„Tady! Tady! SM! Severní Morava! A tady taky! Pořád SM! Podívej! Každý druhý inzerát je SM! Severní Morava!"

Chvíli na mě koukal, pak se chytil za hlavu a vyběhl na chodbu. Podívala jsem se na sekretářku Věru, ale ta byla rudá, jako když se dusí, a když Richard běhal po chodbě a křičel, všichni pojďte sem, ta je blbá, ta je blbá, začala mlátit hlavou do svého psacího stolu a smála se. To už jsem pochopila, že něco není v pořádku...

„Severní Morava! Ta je blbá! Všichni pojďte sem," ozýval se Richardův hlas z chodby. „Ona si myslí, že nejvíc si dávají inzeráty ze severní Moravy! Ta je blbá!!!"

Když se za chvíli vrátil zpátky do sekretariátu s ostatními členy redakce, ukázal na mě jako na vraha.

„Slovníček! Okamžitě jí někdo udělejte slovníček zkratek v inzerátech! Ta je blbá! SM je podle ní severní Morava?!"

Pochopila jsem, že Petr Nárožný o severní Moravě zavtipkoval, protože předpokládal, že když někdo píše do Nei-Reportu, tak ví, že zkratka SM znamená sado-maso. Bohužel, já mu uvěřila, a že jsem opravdu blbá, jak říkal Richard, jsem pochopila až ve chvíli, kdy se kolem mě celá redakce Nei-Reportu chechtala.

Mimochodem, jedna z mých nejlepších erotických povídek, kterou jsem napsala díky Petrovi Nárožnému, se jmenuje, Přátelé ze severní Moravy a zahajuje moji první knihu, Když se žena svléká, ve které jsou všechny povídky, které vyšly v devadesátých letech v Nei-Reportu...

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.