Jedna uzavírka skončila, druhá začíná. Objížďka přes Mělice u Přelouče vede jinudy

3. srpen 2021

Na trase Lázně Bohdaneč - Přelouč musí řidiči od začátku srpna počítat se změnou objízdné trasy přes Mělice kvůli nové uzavírce.

Důvodem je totiž nejen uzavřený most přes Labe v Přelouči, ale taky změna objízdné trasy přes Mělice, vyvolaná pokračující stavbou kanalizace v obci. Řidiči jedoucí od Lázní Bohdaneč do Přelouče a v opačném směru musí počítat s tím, že na cestě funguje nová, ale zároveň i kratší objízdná trasa.

Zatímco poslední tři měsíce byli zvyklí na to, že si zajedou přes Břehy, Lohenice a Mělice, nyní mohou jet od Lázní Bohdaneč a Živanic rovnou do Mělic a pak dál přes labský most ve Valech na Přelouč.

Kratší objížďka, k vodě ale dál

Změna v objížďce nastala ukončením výstavby kanalizace a tím pádem i uzavírky na silnici v Mělicích směrem na Živanice a přesunem stavebních prací aktuálně na větev Mělice -  Lohenice. Její uzavírka v obci už začala a podle přeloučské radnice potrvá do konce října.

Pro řidiče je ale ukončení uzavírky na výpadovce z Mělic do Živanic víceméně plus, objížďka je tím pádem kratší, naopak nová uzavírka na cestě do Lohenic ale může znamenat minus třeba pro návštěvníky mělicko - lohenických písníků.

Čtěte také

Pokud řidiči pojedou třeba na písník od Valů a Přelouče a budou chtít s dětmi na dětskou pláž, tak musí jezera objet přes Mělice Břehy a Lohenice, a to je 10 km navíc.

Mělický písník je sice možné navštívit i od živanické strany, ale jak tam teď skončila ta první uzavírka, tak je na přístupové cestě i dost hustá doprava a auta tam navíc nesmí řidiči odstavovat u krajnice.

Aktuální dopravní omezení má zároveň dopad i na cestující v autobusových linkách, kvůli uzavírce do Lohenic musejí spoje do Lohenic zajíždět oklikou přes Břehy a pak se zase vracet na původní trasu.

Velkou úlevou pro řidiče bude, až dělníci dokončí opravu mostu přes Labe v Přelouči, to znamená na té přímé trase mezi Přeloučí a Lázněmi Bohdaneč. Podle informací přeloučské radnice by jeho obnova měla být hotová do konce srpna.    

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související