Když už někdo přijede, dlouho se nezdrží. Do Pardubic míří turisté na otočku

17. únor 2020

Snaží se, bojuje. Pardubický kraj ale pořád není místem, kde by nějak přehnaně bujel turistický ruch. Paradoxně mu trochu škodí i strategická poloha uprostřed republiky.

„Spoustě turistů se nevyplatí přenocovat. Hodně z nich jsou jednodenní návštěvníci. Město je lehce dosažitelné jakoukoliv dopravní infrastrukturou. Těžko se to ovlivňuje,“ říká nová ředitelka Turistického informačního centra Pardubice Miloslava Christová.

Lepší propagace

Ve funkci se šéfka hlavně zaměří na běžný provoz informačního centra. „Chtěla bych vytvořit úplně nové internetové stránky. Domnívám se, že ty současné jsou zastaralé. Chybí tam nějaké funkcionality, které by mohly být vůči uživateli vstřícnější jako třeba on-line rezervace průvodcování ve městě anebo prohlídek Mázhausu a Zelené brány pro větší skupiny. O tyto dva objekty se staráme.“

Miloslava Christová byla hostem Dobrého rána

Turistické informační centrum Pardubice je příspěvkovou organizací města. „Byla bych ráda, kdyby se do něj lidé naučili trochu víc chodit. Návštěvnost centra v době internetu není taková. Někteří lidé si ani nevzpomenou, že tam jsou suvenýry. Takové věci bych chtěla trochu zvýraznit,“ říká Christová.

Předchozí ředitelku Marinu Vančatovou radní předčasně odvolali. Ona sama situaci nechtěla komentovat. Do výběrového řízení na jejího nástupce se přihlásili tři uchazeči. Nakonec město na šestileté období jmenovalo Miloslavu Christovou. Ta od roku 2007 pracovala na Úseku vnějších vztahů Statutárního města Pardubice, který dva roky vedla.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související