Knižní novinky pro děti od pardubického knihkupce. Letos je z čeho vybírat

17. prosinec 2020

Víte, že Jaroslav Foglar napsal sto devět knih? A z toho šedesát veselých i vážných příběhů klubu Rychlé šípy? Jak je tedy možné, že se dá v dnešní době sehnat jen pár nejznámějších titulů? Záhadu nám pomohl rozluštit knihkupec Petr Bažant.

„Po smrti Jaroslava Foglara totiž došlo k problému s autorskými právy. Teprve potom začalo jeho knížky znovu vydávat nakladatelství Albatros. Zatím jich vyšlo asi šest, včetně knih Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří. Každý titul má jiného ilustrátora, v tom je to specifické a nové.    

Foglarovka pro dnešní děti - Prašina 

Prašina je tzv. Foglarovka v moderním hávu, kterou napsal Vojtěch Matocha. „Děti se podiví, že v příběhu neexistují mobily ani počítače. Zato je tam parta, která se snaží přijít na kloub tajemství,“ doporučuje Petr Bažant.

Tento měsíc vyšel třetí díl Prašiny, který se jmenuje Bílá komnata. Je to čtení pro děti od devíti do třinácti let.

Kniha Harry Potter - čtenář - dětský čtenář - dítě - kluk - chlapec - čtení

Pokud máte předškolní děti, možná vás zaujme sbírka večerníčkových pohádek s názvem Dobrou noc, sladké sny. „Je to vkusně ilustrovaná knížka složená z těch nejznámějších večerníčkových pohádek, které znají nejen děti, ale i jejich rodiče a prarodiče,“ říká Petr Bažant.

Dan Brown poprvé pro děti

Knihkupec přidává ještě jeden tip od autora, u kterého byste dětskou knížku ani nečekali. Je to Dan Brown, autor záhadných románů, autor Šifry mistra Leonarda.

Vtipné ilustrace a zvířata v roli muzikantů, to je prvotina známého autora záhadných románů. Dan Brown si odskočil od mysteriózních příběhů a vydal svou první dětskou knížku. Hlavními hrdiny jsou zvířata, která hrají v symfonickém orchestru. Myšák je dirigent a seznamuje malé čtenáře s gepardem, klokanem, slonem nebo velrybou.

„V knížce najdete hravé básničky a velmi vtipné ilustrace, které budou bavit nejen děti, ale i jejich rodiče. Navíc si můžete poslechnout i autorovy doprovodné hudební skladby. Pokud tedy máte chytrý telefon, do kterého si nainstalujete příslušnou aplikaci,“ informuje o další knižní novince pro děti knihkupec Petr Bažant.

Spustit audio

Související