Nejlepší bábovka od babiček z Drachtinky
Tuto bábovku jednou ochutnáte a už nebudete chtít jinou.
Kynutá metynka s mákem a povidly
![Maková metynka Maková metynka](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/b766740b8d660680236638d93a29be05.jpg)
Mák a povidla, to je osvědčená kombinace. S kynutým těstem a drobenkou vznikne lahodný moučník, který rádi ochutnají i ti, kteří mák moc nemusí. Tenhle peče naše moderátorka Jitka Slezáková.
Vůbec není dusivá. Naopak, šťavnatější bábovku jste ještě nejedli.
Bábovku pečou v Domově seniorů Drachtinka v Hlinsku. Tajemství tohoto receptu? Jablka! Vše se dobře promíchá, nalije do velké formy a peče a peče a peče... Až je to upečené. Nechat zchladnout, nakrájet a potom si už jenom nechat chutnat.
Suroviny
500g polohrubé mouky
500 g nastrouhaných jablek
1/4l hrnek cukru krystal
1 dětský hrnek oleje
3/4 dětského hrnečku mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 vejce (z bílků ušlehat sníh)
nasekané vlašské ořechy (nemusí být) a rozinky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka