Nejlepší bábovka od babiček z Drachtinky
Tuto bábovku jednou ochutnáte a už nebudete chtít jinou.
Kynutá metynka s mákem a povidly

Mák a povidla, to je osvědčená kombinace. S kynutým těstem a drobenkou vznikne lahodný moučník, který rádi ochutnají i ti, kteří mák moc nemusí. Tenhle peče naše moderátorka Jitka Slezáková.
Vůbec není dusivá. Naopak, šťavnatější bábovku jste ještě nejedli.
Bábovku pečou v Domově seniorů Drachtinka v Hlinsku. Tajemství tohoto receptu? Jablka! Vše se dobře promíchá, nalije do velké formy a peče a peče a peče... Až je to upečené. Nechat zchladnout, nakrájet a potom si už jenom nechat chutnat.
Suroviny
500g polohrubé mouky
500 g nastrouhaných jablek
1/4l hrnek cukru krystal
1 dětský hrnek oleje
3/4 dětského hrnečku mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 vejce (z bílků ušlehat sníh)
nasekané vlašské ořechy (nemusí být) a rozinky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?