Nejlepší bábovka od babiček z Drachtinky

Tuto bábovku jednou ochutnáte a už nebudete chtít jinou.

Vůbec není dusivá. Naopak, šťavnatější bábovku jste ještě nejedli.

Bábovku pečou v Domově seniorů Drachtinka v Hlinsku. Tajemství tohoto receptu? Jablka! Vše se dobře promíchá, nalije do velké formy a peče a peče a peče... Až je to upečené. Nechat zchladnout, nakrájet a potom si už jenom nechat chutnat.

Suroviny

500g polohrubé mouky
500 g nastrouhaných jablek
1/4l hrnek cukru krystal
1 dětský hrnek oleje
3/4 dětského hrnečku mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 vejce (z bílků ušlehat sníh)
nasekané vlašské ořechy (nemusí být) a rozinky

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.