Pardubická juniorka přichází o týden dřív. Hrát mají i wimbledonské královny

28. červenec 2023

Žádná kolize se Sportovním parkem, ani s jinými mládežnickými turnaji. Díky posunutému mezinárodnímu kalendáři se tenisové klání uskuteční už od 29. července do 4. srpna.

Ředitel Pardubické juniorky Miroslav Máslo jako největší nebezpečí vnímá počasí. „Málokdy ale vyjde předpověď. Snad to bude platit i tentokrát. V minulosti jsme párkrát finále dohrávali v hale. Před lety jsme ho posunuli ze soboty na pátek. Většinou na něj chodí až 450 diváků, což znamená plný centrální dvorec. Myslím si, že to byl dobrý krok. Do středy přicházejí spíš skalní fandové na své oblíbené hráče, favority. Od čtvrtka se areál zaplňuje. Ani letos nevybíráme vstupné.“

Rodiče koukají doma

V Pardubicích startují hráči ročníku narození 2005 a mladší. „Dřív s nimi jezdili rodiče, ale teď spíš přijede trenér se skupinou hráčů. My navíc z kurtů nabízíme internetový stream, na který se rodiče dívají a přijíždějí až na závěrečné zápasy, pokud tam jejich dítě postoupí.“

Ředitel Pardubické juniorky Miroslav Máslo

A co říká pohled na favority? „Hrát bude vítěz juniorské wimbledonské čtyřhry Jakub Filip i šampiónky Alena Kovačková a Laura Samsonová. Nechybí ani Maxim Mrva, který se loni dostal do semifinále anebo Kristýna Tomajková. Od nich očekáváme účast v závěrečných kolech. Den před turnajem se ještě může nominace měnit,“ připouští Máslo. Potřebný relax během turnaje představuje populární dovednostní hra Čára. Při ní se tenisté a tenistky snaží o co nejpřesnější hod míčkem od sítě směrem k základní čáře.

Pardubická juniorka hlavně dřív představovala vstupní bránu do světa. Dodnes se na ní ale rodí hvězdy jako Karolína Muchová, Petra Kvitová, Jiří Lehečka a další.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související