Primátor Pardubic: Pošta Na Drážce i Skřivánku zůstane, u nádraží přepážky nebudou

11. duben 2023 16:45

Pardubická radnice jednala se zástupci České pošty o rušení poboček. Podle primátora Jana Nadrchala (ANO) se podařilo vyjednat, že na každém městském obvodu zůstane jedna pošta.

„Dnes proběhlo jednání se zástupci České pošty na téma rušení poboček v Pardubicích. Ze strany pošty jsem zaznamenal určitou vstřícnost, kdy oni uznali, že ne všechny pobočky tak, jak byly navrženy z jejich logiky správně, jsou správně pro nás a pro naše obyvatele,“ popisuje Nadrchal.

Česká pošta se podle primátora nově rozhodla zrušit pobočku u pardubického nádraží. „V jednom případě jsme se dohodli na určité směně, kdy pobočka na nádraží bude zrušena, zachovají si jenom back office a depo, a naopak zůstane zachována jedna pobočka v městském obvodě Pardubice V, pravděpodobně na ulici Jana Palacha, která je bezbariérová.“

Drážka zůstane

Situace se zlepšila v případě pardubické Drážky. „Podařilo se nám vyjednat zachování pobočky Na Drážce tak, aby i městský obvod Pardubice III měl alespoň jednu pobočku v rozumné vzdálenosti. To znamená, že každý z městských obvodů, který měl pobočku, ji bude mít i nadále,“ pochvaluje si Jan Nadrchal.

Zástupci města při jednání s poštou argumentovali počtem obyvatel a logickým rozložením vzdáleností. „Oni museli uznat, že máme v podstatě pravdu,“ dodal primátor s tím, že místo sedmi původně zamýšlených poboček, se v Pardubicích ruší pouze šest. Jestli bude výsledek jednání pro poštu závazný, se ukáže až 1. července, kdy by vybrané pobočky měly být reálně uzavřeny. Primátor ale věří, že pošta dodrží slovo.

Seznam poboček v Pardubickém kraji, u kterých Česká pošta plánuje zrušení tak, jak ho zveřejnila k 31. 3. 2023.

  • Pardubice
    Dražkovice, Komenského 56, generála Svobody 77, náměstí Dukelských hrdinů 2233, Jana Zajíce 983, Jana Palacha 1552 a Na Drážce
  • Chrudim
    Medlešice, U stadionu 810, Topolská 1204
  • Ústí nad Orlicí
    Sokolská 138, Třebovská 140, Polská 1308
  • Svitavy
    Bratří Čapků 531/1a, Tyrše a Fügnera 649/15
  • Česká Třebová
    Ústecká 205
  • Hlinsko
    Chlum 24

V případě Pardubic by tak podle dnešních informací měly zůstat pobočky Jana Palacha 1552 a Na Drážce a naopak pro zákazníky by se měla uzavřít pošta na Palackého třídě.

Spustit audio

Související