Připravte si tiramisu, dezert s chutí Itálie

Tiramisu by měla zakrývat vrstva hořkého kakaa

Tiramisu, asi nejznámější italský dezert, má mnoho podob. Základ by ale vždy mělo tvořit mascarpone, cukrářské piškoty a kakao.  

Potřebujete:
500 g mascarpone
100 ml smetany
200 ml silné kávy
50 ml amaretta
50 g krupicového cukru
2 žloutky
cukrářské piškoty
kakao na posypání

Postup:
Uvaříme silnou kávu, kterou vlijeme do misky a po vychladnutí přilijeme amaretto a smícháme. Žloutky s cukrem mícháme ve vodní lázni metličkou a až směs zesvětlá, zhoustne a cukr se rozpustí, z lázně vyjmeme.

Mascarpone lehce vyšleháme a přidáme zchladlý žloutkový krém. Vyšleháme šlehačku a jemně, obracením lžíce ji do krému vmícháme.

Do připravených skleniček nebo formy klademe cukrářské piškoty, které silně pokapeme směsí kávy a likéru. Střídáme vrstvy, poslední tvoří krém. Ten poté zasypeme silnou vrstvou hořkého kakaa.