Připravte si tiramisu, dezert s chutí Itálie
Tiramisu, asi nejznámější italský dezert, má mnoho podob. Základ by ale vždy mělo tvořit mascarpone, cukrářské piškoty a kakao.
Potřebujete:
500 g mascarpone
100 ml smetany
200 ml silné kávy
50 ml amaretta
50 g krupicového cukru
2 žloutky
cukrářské piškoty
kakao na posypání
Postup:
Uvaříme silnou kávu, kterou vlijeme do misky a po vychladnutí přilijeme amaretto a smícháme. Žloutky s cukrem mícháme ve vodní lázni metličkou a až směs zesvětlá, zhoustne a cukr se rozpustí, z lázně vyjmeme.
Čtěte takéPět druhů cukroví, které musíte zkusit
Mascarpone lehce vyšleháme a přidáme zchladlý žloutkový krém. Vyšleháme šlehačku a jemně, obracením lžíce ji do krému vmícháme.
Do připravených skleniček nebo formy klademe cukrářské piškoty, které silně pokapeme směsí kávy a likéru. Střídáme vrstvy, poslední tvoří krém. Ten poté zasypeme silnou vrstvou hořkého kakaa.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.