Tvarohový nanuk

Hodí se v tomhle počasí něco víc, než bazén a zmrzlina? Udělejte si vlastní tvarohový nanuk, příprava zabere sotva pár minut. 

Ingredience
  • Na asi 6 nanuků:
  • 150 g tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 ml 33% smetany
  • moučkový cukr
  • Na polevu:
  • 250 g čokolády
  • lžíce másla nebo kokosového oleje

V míse si smícháme tvaroh a zakysanou smetanu a v další nádobě ušleháme šlehačku.

Tu zlehka vmícháme do tvarohového základu a podle chuti osladíme. Vlijeme do formiček a pořádně uhladíme, aby ve formě nebyly vzduchové bubliny.

Dáme zatuhnout asi na 3 hodiny do mrazáku (při delším skladování se v nanuku udělají ledové krystaly). Před podáváním si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s tukem. Čokoládu nalijeme do vysoké sklenice a nanuky v ní krátce namočíme. Zbylou čokoládu můžeme použit např. do kaše nebo na pečení.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.