Tvarohový nanuk
Hodí se v tomhle počasí něco víc, než bazén a zmrzlina? Udělejte si vlastní tvarohový nanuk, příprava zabere sotva pár minut.
- Na asi 6 nanuků:
- 150 g tvarohu
- 150 g zakysané smetany
- 100 ml 33% smetany
- moučkový cukr
- Na polevu:
- 250 g čokolády
- lžíce másla nebo kokosového oleje
V míse si smícháme tvaroh a zakysanou smetanu a v další nádobě ušleháme šlehačku.
Tu zlehka vmícháme do tvarohového základu a podle chuti osladíme. Vlijeme do formiček a pořádně uhladíme, aby ve formě nebyly vzduchové bubliny.
Dáme zatuhnout asi na 3 hodiny do mrazáku (při delším skladování se v nanuku udělají ledové krystaly). Před podáváním si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s tukem. Čokoládu nalijeme do vysoké sklenice a nanuky v ní krátce namočíme. Zbylou čokoládu můžeme použit např. do kaše nebo na pečení.
Související
-
Svěží zeleninové saláty podle pardubických rozhlasáků
Připravili jsme pro vás několik receptů, které v létě bodují u našich rozhlasových kolegů. Vyzkoušejte salát s mangem, bulharský tarator nebo salát ke grilovanému masu!
-
Nepečený dort se zakysanou smetanou
Smetanový dort s čerstvým ovocem je jedno z klasických letních potěšení. Díky tomuto receptu si léto budete moci připomenout i ve chvílích, kdy nemáte čerstvé ovoce...
-
Poctivé rakvičky se šlehačkou ze staré cukrárny upekla Jana Charvátová ze Žaltic
Recept na tyhle rakvičky získala už před desítkami let Jana Charvátová od své tety, která vlastnila cukrárnu ve Velešíně. S těmi dnes kupovanými se nedají srovnat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.