Sněhové pusinky s čokoládou

Pokud vám při pečení cukroví zbydou bílky a nevíte co s nimi, upečte pusinky! Křehké, sladké, zdobené čokoládou.

Suroviny:

100 g bílků
200 g krupicového cukru
80 g hořké čokolády

Bílky s cukrem smícháme, vložíme do vodní lázně a na mírném plameni zahříváme. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Vyjmeme misku a necháme směs mírně zchladnout. Mezitím do vodní lázně vložíme mísu s čokoládou a necháme ji rozpustit.

Bílky šleháme až vznikne velmi pevný sníh, trvá to asi 10 minut. Do sáčku se zdobicí špičkou na vnitřní stranu naneseme lžící čokoládu a naplníme sněhem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky a pečeme asi 100 - 120 minut při teplotě 100°C. Pokud by rychle hnědly, teplotu snižte a pečte déle. Měly by být křupavé a uvnitř nesmí být „gumové“.

Po upečení necháme vychladnout a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhly.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.