Sněhové pusinky s čokoládou

Pokud vám při pečení cukroví zbydou bílky a nevíte co s nimi, upečte pusinky! Křehké, sladké, zdobené čokoládou.

Suroviny:

100 g bílků
200 g krupicového cukru
80 g hořké čokolády

Bílky s cukrem smícháme, vložíme do vodní lázně a na mírném plameni zahříváme. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Vyjmeme misku a necháme směs mírně zchladnout. Mezitím do vodní lázně vložíme mísu s čokoládou a necháme ji rozpustit.

Bílky šleháme až vznikne velmi pevný sníh, trvá to asi 10 minut. Do sáčku se zdobicí špičkou na vnitřní stranu naneseme lžící čokoládu a naplníme sněhem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky a pečeme asi 100 - 120 minut při teplotě 100°C. Pokud by rychle hnědly, teplotu snižte a pečte déle. Měly by být křupavé a uvnitř nesmí být „gumové“.

Po upečení necháme vychladnout a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhly.

Související

  • Linecké cukroví s citrónovým krémem

    Vánoce přijdou za pár týdnů a hospodyňky už listují v kuchařkách a časopisech a vybírají co upečou. A linecké cukroví na stolech mnoha domácností nebude chybět.

  • Máslové sušenky

    Máslové sušenky si můžete ze čtyř surovin připravit doma, jsou úžasně křehké, sladké tak akorát a hrozně dobré! Dají se připravit i jako vánoční cukroví.

  • Pavlova

    Sněhová pusinka, křupavá a uvnitř vláčná, zdobená šlehačkou a ovocem, se v puse úplně rozplyne. Lehká jako sukně baletky Anny Pavlovy, po které má jméno.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.