Tři generace Hutlových z Lohenic závodí na motorkách

1. říjen 2020

Když se Lukáš Hutla narodil, namočil mu jeho děda Václav prst do motorového oleje. Chtěl si tak po svém synovi Radkovi symbolicky zajistit další pokračování rodu motocyklových závodníků. Povedlo se a Lukáš dnes patří k našim nejlepším.

Kouzlo motocyklů objevil Václav Hutla z Lohenic u Přelouče vlastně náhodou, ale byla to láska na první pohled nebo spíš na první jízdu. Jak sám říká, jako závodník začínal ale pozdě, až po dvacítce, kdežto dnes se na tuto dráhu začínají připravovat už malé děti. Přesto měl na svém kontě řadu výher.

Po několika úrazech ale vyhověl přání manželky a přestal závodit. Ne však natrvalo, postupně se k němu vrátil a přivedl k motocyklům i svého syna Radka, který úspěchy rodinného klanu závodníků ještě znásobil. A když se mu pak narodil syn Lukáš a první motorku dostal už ve svých letech, bylo jasné, kam i on bude směřovat.

Lukáš Hutla v náklonu

Václav Hutla závodil až do svých šedesáti let, dnes, o čtrnáct let později, se na tratích stále objevuje, ale jen v rámci exhibicí. To oba jeho následovníci Radek i Lukáš stále slaví úspěchy, zvláště když před pár lety objevili ledovou plochou dráhu, na které patří u nás k nejlepším. Lukáš je pak dokonce na ledové ploché dráze součástí světové elity.

Tento druh motocyklového sportu, kde se jezdí na zamrzlé ploše se speciálně upravenou motorkou s koly pobitými hřeby, vypadá velmi nebezpečně a zvládnou ho zjevně jen ti nejodvážnější. A odvaha rozhodně nikdy nechyběla ani jednomu z generace motocyklových závodníků Hutlových.

Tři generace motocyklových závodníků Hutlových
Spustit audio

Související