Vepřové koleno jedna báseň
Se svým receptem na vepřové koleno se podělil posluchač pan Václav. Vyzkoušíte ho třeba na Silvestra?
- vepřové koleno (vykostěné)
- česnek-
- francouzská hořčice
- pivo
- sůl
- cibule
Postup:
Množství všech přísad volíme podle velikosti kolene. Smícháme hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a vytvoříme kašičku. Pokud nemáme koleno vykostěné, tak jej vykostíme. Vykostěné rozložíme a mírně naklepeme, osolíme a potřeme kašičkou. Poté ho zavineme a svážeme provázkem. Do pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme pivem. Do toho položíme roládu z kolene, přiklopíme a pečeme asi 90 minut na 200-220 stupňů. Při pečení přeléváme výpekem a ke konci pečení odklopíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.