Zabíjačkový guláš

20 dkg vepřového plecka, 10 dkg vepřových jater, 10 dkg vepřových ledvinek, 10 dkg vepřového jazyka očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme 1 cibuli drobně nakrájenou, přidáme maso a vnitřnosti, opečeme, poprášíme mletou červenou paprikou, opepříme, okmínujeme mletým kmínem, osolíme a udusíme do měkka. 10 dkg vepřového mozečku odblaníme, drobně nakrájíme a přidáme ke guláši, povaříme a ochutíme 2 stroužky česneku.

autor: jsl

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.