Zpěvák s přesahem. Pirátské galakoncerty opepří Vojtěch Dyk

1. červen 2023

Swingová kapela specializující se na vlastní aranže rockových a popových písní. Nějak tak byste mohli znát skupinu Pirate Swing Band. Vyhlášené jsou její galakoncerty. Letos budou o chlup dřív než obvykle.

„Pirate Swing Band Gala jsme poprvé otestovali v roce 2013. Postupně se na nich vystřídaly různé osobnosti. Letos jsme si řekli, že 10. ročník uděláme něčím speciální a zvolili jsme jméno Vojtěch Dyk. Ten má ohromný stylový přesah, protože je držitelem Českého slavíka i Thálie. Teď zazářil ve filmu o Josefu Myslivečkovi. Koncerty se uskuteční 20. listopadu v pardubickém Domě hudby, 21. listopadu v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové a 12. prosince v Městském divadle v Jablonci nad Nisou,“ říká frontman Jiří Ševčík.

Album ve zrodu

Piráti spolupracovali s celou řadou slavných jmen včetně skupiny Queen. „Natáčíme desku, kde s námi hostuje třeba legendární Jiří Suchý, Matěj Ruppert, Dan Bárta, Petr Vondráček anebo Jitka Zelenková. Náš společný repertoár asi nikdo nečeká. Jsem na to velmi hrdý, že všichni s nadšením souhlasili a zapojí se. Dokonce tam máme původní verzi písně Kdepak ty ptáčku hnízdo máš napsanou Karlem Svobodou jenom pro film. Ještě tedy ne později zpívanou Karlem Gottem. Ale 20 lidí v kapele, několik hostujících umělců, k tomu smyčce, doprovodný sbor a další věci, prostě ve studiu v Týništi nad Orlicí máme co dělat.“

Jiří Ševčík a kytarista Queen Brian May

Nejbližší vystoupení čeká Pirate Swing Band v Ústí nad Orlicí, kam přiveze program s Felixem Slováčkem. „Na náměstí vystoupíme v úterý 7. června od 20:30. Felix je jedním z našich nejstabilnějších hostů. Myslím si, že to je proto, že do sebe hezky zapadáme,“ soudí Ševčík.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související