Červená řepa s kozím sýrem

K podzimu červená řepa patří. Vykouzlíte z ní jednoduchý předkrm a spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.

Ingredience
  • červená řepa
  • kozí sýr
  • vlašské ořechy
  • med

Postup:
Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme na 220°C asi dvě hodiny. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Rozprostřeme na talíř, nadrobíme kozí sýr, posypeme vlašskými ořechy a zakápneme medem.

Související

  • Pečená dýně hokkaidó

    Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.

  • Řecká musaka

    Pokud vám na dovolené v Řecku zachutnala musaka, můžete si ji připravit podle našeho receptu doma.

  • Dýňová polévka

    Oranžová dýně je jedním ze symbolů přicházejícího podzimu a asi nejčastěji se zpracovává do polévky.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.