Domácí kečup
Urodila se vám rajčata a už si nevíte rady s jejich zpracováním? Zkuste z nich domácí kečup podle receptu naší posluchačky!
Suroviny:
2 kg dobře vyzrálých rajčat
250 g jablek
250 g cibule
150 g cukru krystal
1 lžíce soli
pepř
10 kuliček nového koření
1-2 hřebíčky
¼ lžičky mleté skořice
1 bobkový list
1 lžíce sladké mleté papriky
3 stroužky česneku
125 ml octa
½ lžičky Petolu (konzervační prostředek)
Postup:
Všechny ingredience dáme do hrnce, přidáme koření (vložené nejlépe do látkového pytlíčku, po uvaření se jednoduše vyndá) a asi jeden a půl hodiny vaříme na mírném ohni. Necháme vychladnout. Rozmixujeme a propasírujeme přes cedník do jiné nádoby. Přidáme Petol a znovu povaříme. Horké nalijeme do sklenic a zavíčkujeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.