Domácí kečup

Urodila se vám rajčata a už si nevíte rady s jejich zpracováním? Zkuste z nich domácí kečup podle receptu naší posluchačky!

Suroviny:

2 kg dobře vyzrálých rajčat
250 g jablek
250 g cibule
150 g cukru krystal
1 lžíce soli
pepř
10 kuliček nového koření
1-2 hřebíčky
¼ lžičky mleté skořice
1 bobkový list
1 lžíce sladké mleté papriky
3 stroužky česneku
125 ml octa
½ lžičky Petolu (konzervační prostředek)

Postup:
Všechny ingredience dáme do hrnce, přidáme koření (vložené nejlépe do látkového pytlíčku, po uvaření se jednoduše vyndá) a asi jeden a půl hodiny vaříme na mírném ohni. Necháme vychladnout. Rozmixujeme a propasírujeme přes cedník do jiné nádoby. Přidáme Petol a znovu povaříme. Horké nalijeme do sklenic a zavíčkujeme.

Související

  • Omáčka na špagety z mletého masa

    Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Vyzkoušejte omáčku na těstoviny s mletým masem, která je rychle hotová a skvěle chutná!

  • Pesto z medvědího česneku

    Na Zelený čtvrtek bychom měli mít na talíři něco zeleného. Obvyklý bývá špenát, na večer se dá zajít na zelené pivo, někdo si koupí fazolky nebo si dá brokolici. 

  • Hummus

    Potřebujete: plechovku cizrny nebo 200g suché cizrny, šťávu z 1-2 citrónů, 1-2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 3 lžíce Tahini (pasta ze sezamového semínka), 1...