Dřeň z jeřabin podle Ursuly Stumpfové
Jeřabiny, jablka a k tomu voňavé koření... To je podzim. Podle tohoto receptu si můžete připravit dřeň, která je výborná na pečivo, do jogurtu nebo i do sektu!
Suroviny:
250 g jeřabin
250 g jablek
skořice
kardamom
cukr
bílé víno
Postup:
Jeřabiny a jablka uvaříme v trošce vody doměkka a propasírujeme. K vzniklé kaši přidáme cukr, lžičku skořice, trochu kardamomu a bílého vína.
Vše vaříme, až směs zhoustne. Dřeň se maže na chleba, přidává do jogurtu nebo se dokonce pije se sektem.
Související
-
Která jeřabina je jedlá, a která ne? Napoví listy a hvězdička
Jeřabiny jsou symbolem prosluněného podzimu. Víte ale, že jsou také plné vitamínů? Podle bylinkářky Radky Svatošové jsou jedlé všechny druhy jeřabin.
-
Kořeněný likér z aronie neboli černého jeřábu
Potřebujete: 2 l jeřabin bez stopek, 0,5 l vodky, 3 hřebíčky, kousek skořicové kůry, 1 hvězdičku badyánu, 0,5kg cukru, půl lžičky kyseliny citrónové, 1 l vody.
-
Moruše, oskeruše nebo aronie – vysaďte si na zahradu vitamínovou bombu
Na to, jak vypadá taková vitamínová zahrada, se můžete zajet podívat do Lozic u Luže. Právě v těchto podzimních dnech tam zahradníci sázejí ovocný park z netradiční...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.