Jiskra v oku ženy je víc než dokonalý make up. Ve Škole života se dozvíte víc

18. listopad 2022

Tři ženy z východních Čech spojily své profese a  vymyslely projekt Škola života, který propojuje vnitřní i vnější ženskou krásu. Chtějí dalším ženám ukázat možnosti, jak žít spokojeně, s jiskrou v oku, jak si uspořádat svůj život tak, aby i rodina dobře  fungovala.

Škola života zahajuje „výuku“ s nadcházejícím adventem v Pardubicích, ve Smilově ulici.

Jednou z lektorek bude celostní vizážistka Barbora Hartmanová, která pracuje deset let se ženami po vnější stránce, pečuje o jejich pleť, líčení, oblékání.

„Jenže po letech praxe zjišťuji, že žena může být perfektně nalíčená, může mít šaty za desetitisíce a stejně vás nezaujme. Chybí jí ta pověstná jiskra v oku. Když tam vidíte skrytý smutek a prožitou bolest, je něco špatně. I na to chci upozornit v naší Škole života a vést ženy k tomu, aby zářily i bez make upu,“ říká Barbora.

Od přirozeného tance k přirozenému porodu

„Každá z nás máme za sebou letitou praxi v seberozvojovém zaměření. Barbora Hartmanová je celostní vizážistkou, Michaela Klementová je lektorkou přirozeného porodu, já se věnují kraniosakrální biodynamice, intuitivnímu tanci a arteterapii. Každá z nás přináší do projektu něco jiného,“ vysvětluje smysl Školy života Linda Gotzmannová.

Michaela Klementová se věnuje přípravě páru na přirozený porod. I ona má za sebou vlastní zkušenosti.

žena po porodu, novorozeně, porod, matka

„První porod jsem měla velmi traumatický, dlouho jsem si myslela, že další miminko už nepřijde. Díky nové metodě, kterou jsem objevila, se to ale povedlo,“ říká Michaela, která přinesla do Čech tzv. metodu hypnoporodu a stala se vedoucí lektorkou v Česku.

„S hypnózou to ale nemá nic společného. Tuto metodu vymyslela Američanka Marie F. Mongan, a je to kombinace několika technik, dechových a relaxačních cvičení, jejichž cílem je, aby žena mohla do svého těla přinést přirozenou energii,“ vysvětluje lektorka.

Škola života není jen pro těhotné ženy, ale i pro ty, které se na mateřství teprve chystají. Michaela Klementová upozorňuje také na téma antikoncepce a nabízí jiné způsoby, než užívání antikoncepce hormonální.

Pokud vás téma zaujalo, najdete více na www.barborahartmanova.cz.

Spustit audio

Související